Akwizytor
|
|
Banita | Data: Sobota, 2013-03-30, 02:22 | Wiadomość # 1 |
Porucznik
Grupa: Administratorzy
| O co chodzi w tej kuźni? Najlepiej będzie na przykładzie. Akwizytor to tekst stary i pisany "na kolanie". Jednak zdaniem autora, czyli moim w tym wypadku coś w sobie ma, lecz nie ważne z której strony się za niego zabieram zawsze wychodzi inaczej niż chcę. W efekcie jest nijaki moim zdaniem. Choć z muzyką prezentuje się już lepiej... Może więc ktoś z Was ma pomysł co z tym zrobić? Może ktoś zechce pomóc?
Wszelkie tego rodzaju ( i podobne ) "dylematy" możemy wrzucać tutaj pomagając sobie w sposób konstruktywny ucząc się jednocześnie od siebie. To kuźnia, więc nie bawimy się w puste komentarze, tylko pracujemy wspólnie nad tekstem... ********************
Akwizytor "przed"
Akwizytorzy sprzedający Boga w imię słowa pisanego, inaczej rozumianego niż ja je rozumiem, niż mnie uczono...
W imię własnych przekonań.
Akwizytorzy sprzedający Boga zaglądają do moich zasłoniętych okien. Ciągle słyszę ich usprawiedliwienia, że to wszystko
W imię własnych przekonań...
A przecież są rzeczy nienazwane... Mające jednak tysiące imion. Czy to takie ważne które z nich jest bardziej prawdziwe...
Akwizytor "po"
akwizytorzy sprzedający boga w imię słowa pisanego, inaczej rozumianego niż ja je rozumiem, niż mnie uczono, a wszystko w imię własnych przekonań.
akwizytorzy sprzedający boga zaglądają w moje zasłonięte okna. ciągle słyszę ich krzyk, tak trzeba! to wszystko w imię tych prawdziwych przekonań.
a przecież są rzeczy nienazwane, mające jednak tysiące imion. czy to takie ważne które z nich jest bardziej prawdziwe?
I dalej nie jest tak jakbym chciał... Może ktoś ma jakiś pomysł, bo pomoc by się przydała.
|
|
| |
wieszcz | Data: Wtorek, 2013-04-02, 16:23 | Wiadomość # 2 |
Sierżant
Grupa: Sprawdzone
| hmm... mnie się bardzo podoba ta druga wersja i niczego bym już nie zmieniał. Tu jest wszystko w tym wierszu. Tak mi się zdaje. I tak jestem pod wrażeniem samego przekazu, więc...chyba jest ok
|
|
| |
Banita | Data: Wtorek, 2013-04-02, 17:21 | Wiadomość # 3 |
Porucznik
| nie pasuje mi ostatnia zwrotka:) ale pomysłu na zmianę brak...
|
|
| |
Sari | Data: Środa, 2013-04-03, 12:14 | Wiadomość # 4 |
Sierżant
| A ja bym dodała :
Są słowa do wykrzyczenia w imię tysięcy milczących ust i czy to ważne że milczeć wolą by zaspokoić czyjś wypaczony gust
tylko jak się to ma do dalszego ciągu :/ Nie wiem... Dobra nie dodawaj , znów coś mieszam...
|
|
| |
Banita | Data: Środa, 2013-04-03, 16:36 | Wiadomość # 5 |
Porucznik
| ano niby w temacie, ale wcisnąć ciężko. I dalej nie wiem jak tą końcówkę przerobić.
|
|
| |
wieszcz | Data: Środa, 2013-04-03, 17:40 | Wiadomość # 6 |
Sierżant
| akwizytorzy z imionami o tysiącach twarzy licytują prawo pierwszeństwa dla Tego, co i tak jest Jedynym
może tak?
|
|
| |
Banita | Data: Środa, 2013-04-03, 19:21 | Wiadomość # 7 |
Porucznik
| Cytat (wieszcz) akwizytorzy z imionami o tysiącach twarzy licytują prawo pierwszeństwa dla Tego, co i tak jest Jedynym
No jest zdecydowanie lepiej... ALe czekam dalej, w wolnej chwili sam pomyślę...
Ta moja oryginalna końcówka to okropieństwo jest:) Ale tekst ma kilkanaście lat...
|
|
| |